Këshilli i Qytetit të Romës jep miratimin për regjistrimin e bashkimeve civile

Registro-unioni-civili2-463x300

Italia bëri një tjetër hap të vogël përpara në luftën për martesat brenda të njëjtit seks javën e kaluar, kur Këshilli i Qytetit të Romës dha miratimin për regjistrimin e një bashkimi civil. Ky veprim, i cili është i diskutueshëm në këtë vend konservator, u përmend si historik nga disa, pasi do të thotë se pavarësisht se nuk ka status ligjor në Itali, bashkimet civile tani do të regjistrohen në qytet. Tullumbace në.. Read More

Deputeti paralajmëron grupin gej se do të përballet me një masakër si në Paris

Algirdas_Vaclovas-Patackas-447x300

Një politikan Lituanez ka paralajmëruar një grup gej se është ‘duke luajtur me zjarrin’ dhe se aktivitetet e tij mund të çojnë në një masakër të ngjashme me atë që ndodhi në Paris. Algirdas Vaclovas Patackas, më parë pjesëtar i partisë politike Rruga e Kurajos, i tha kreut të grupit të të drejtave të gay-ve LGL, që të presin ‘trupa të vdekur’ nëse vazhdojnë të ‘provokojnë’. Ai po i referohej vrasjeve tragjike në.. Read More

Turqi: Hapet streha e parë për transgjinorët

80410878_451036902-534x300

Streha e parë në Turqi për transeksualët është hapur në Stamboll. Financimi për strehën u mblodh përmes donacioneve, tregon themeluesi i saj Oyku Ay për faqen e internetit të lajmeve Radikal. Zonja Ay, një grua transgjinore, e përshkruan veten si një myslimane të devotshme dhe thotë se donte të hapte një strehë për të ndihmuar dhe mbrojtur njerëzit e tjerë transgjinorë. Shumë prej tyre luftojnë për të gjetur punë dhe përfundojnë duke punuar.. Read More

LGBT në Greqi janë më të qetë me qeverinë e re

LGBT-Syriza-453x300

Komuniteti LGBTI në Greqi nuk ka një “histori dashurie” me politikën e cila ka qënë dhe mbetet e ndikuar nga roli i Kishës. Mirëpo për herë të parë në historinë politike të Greqisë moderne, një parti ka qënë në mënyrë konstante pro kauzës së LGBT në Greqi, pavarësisht presioneve. E kjo është Syriza e kryeministrit të zgjedhur Alexis Tsipras. Në foto (epocalibera.com) duken aktivistë të LGBT gjatë një tubimi politik të Syriza.